8.3.12

Jaunas grāmatas

Vabolīte Vita
Cietlapu grāmatiņa pašiem mazākajiem par tīrīgo vabolīti Vitu.
Taurenis Toms
Cietlapu grāmatiņa pašiem mazākajiem par taureni Tomu, kuram ļoti patīk lidot.
Skudriņa Silva
Cietlapu grāmatiņa pašiem mazākajiem par skudriņu Silvu, kurai ļoti patīk palīdzēt citiem.
Sienāzis Sandis
Cietlapu grāmatiņa pašiem mazākajiem par sienāzīti Sandi, kuram vairāk par visu patīk lēkāt.
Stāsts par Vilsonu
Vilsons, Koko Un Brūsters ļoti gaida pirmo mācību dienu, jo viņu skolotājs būs pats Supervilciens. Taču, kad Vilsons uzšaujas gaisā, viņš ātri vien saprot, ka lidot ir daudz grūtāk, nekā izskatās. Kurš izglābs pārgalvīgo bānīti?
J.Langreitere. Es tevi tā mīlu
Zaķēns Pēcis ir dusmīgs uz savu mammu. Atkal jākārto istaba, no rītiem jāmazgājas un jāveic rītarosme. -Pie draugiem viss ir daudz brīnišķīgāk!-, domā zaķēns un dodas prom no mājām. Taču svešumā Pēcim kaut kā tik ļoti pietrūkst, ka viņa sirsniņa pēkšņi saraujas un tad sāk strauji sisties...
A.Štefensmeijers. Lizelotei nenāk miegs
Jauks un jautrs stāstiņš par gotiņu Līzeloti, kura nevar iemigt.
Dž. Donaldsone. Bubulis un Bubulēns
Divas brīnišķīgas bilžu grāmatas vienā izdevumā!
Jauno lasītāju jau iemīļoto, krāšņi ilustrēto grāmatu “Bubulis” papildina jauns stāsts par mazā Bubulēna piedzīvojumiem.
Māmiņas mīlestība
Šis stāsts atklāj sarežģītu un mulsinošu situāciju bērna dzīvē, kad māmiņa būs jādala ar vēl kādu.
Lielais brālis
Mazais Lāčuks ir neizpratnē un jūtas vīlies. Māmiņa gaida dvīņus. Lāčuks samierinās ar brālīti, taču nekādi nevar pieņemt māsiņu. Pamazām lācītis saprot, cik jauki ir par kādu rūpēties.
T. Moroney. Man patīk gultiņā
Ir tik daudz iemeslu, lai patiktu gulētiešanas laiks! Grāmatiņas lasīšana, sarunas, sapņošana...
T. Moroney. Man patīk rotaļas
Ir tik daudz iemeslu, lai patiktu rotaļāties! Jauni draugi, jautrība, smiekli... Sērijas "Man patīk" grāmatiņas padara par svētkiem ikdienišķas situācijas, kas veido bērna dzīves pamatu.
Vakara pasaciņas
Vai zini pasaku par sešiem draiskiem sivēntiņiem, kuri neklausīja māmiņu, bet lauku sētas iemītnieki viņiem iemācīja labi uzvesties, vai par trusēnu, kurš aizlidoja ar gaisa pūķi un mazo pīlēnu, kurš negribēja mācīties peldēt un nirt? Nezini? Iekārtojies ēri un pirms miedziņa palasi „Vakara pasaciņas”!
Aizraujošā bērnu enciklopēdija. Faktu pasaule & Interesantas vietas
Krāšņi ilustrētā grāmata paredzēta jaunākā skolas vecuma bērniem. Tomēr arī vecāki skolēni un pat pieaugušie tajā var uzzināt aizraujošus faktus gan par senās pasaules brīnumiem, gan mūsdienu celtnēm, gan neparastiem dabas veidojumiem un rekordiem.
U. Kaizere-Ludvigsena. Dzīvnieciņi
Grāmata mācībām un praktiskām nodarbībām: pamatlikumi, kas jāievēro, zīmējot ar krāsu zīmuļiem; dažādas zīmēšanas un krāsošanas tehnikas; bērniem piemēroti un iecienīti motīvi; noderīgas idejas lieliskam rezultātam.
Ilustrētais atlants ar pārsteigumiem
Uz mūsu brīnišķīgās planētas ir ļoti daudz skaistu ēku, eksotisku dzīvnieku un gleznainu ainavu. Izņem karti un izpēti to, lai atklātu, kur tas viss atrodas!
Tērpi un mode. Padomi zīmēšanā
Grāmatā aprakstīts un parādīts, kā soli pa solim rodas zīmējums. Viegli izpildāmi norādījumi palīdz veidot zīmēšanas iemaņas.
Dārzā. Padomi zīmēšanā
Dārzos un pļavās mīt daudz dzīvu radību. Iemācies uzzīmēt dzīvniekus, putnus un kukaiņus, kas sastopami gan Latvijā, gan pasaulē!
V. Vītola. Ūdrītis Ķūķis
Velgu par savu mammu ir uzskatījuši vairāk nekā 40 dzīvnieku un putnu mazuļu, un vēl daudziem jo daudziem viņa bijusi un ir audžu mammas, kopējas un glābējas vietā. Viens no šādiem mazuļiem ir arī šīs grāmatiņas galvenais varonis - ūdrēns Ķūķis.
Silverstains Š. Dāsnais koks
"Reiz bija ābele... un tā ļoti mīlēja mazu puišeli," tā sākas Šela Silverstaina brīnišķīgais un uz pārdomām vedinošais stāsts par ābeli un puiku. Ābele tik ļoti mīl puišeli, ka sniedz viņam visu: zarus, kuros šūpoties, ēnu, kur veldzēties no tveices, un ābolus, ar ko mieloties.  Puikam pieaugot, pieaug arī viņa prasības.
Š. Silverstainam ir izdevies radīt skaistu alegoriju, kas aizkustina kā lielo, tā mazo cilvēku sirdis un rosina apcerei par došanu, ņemšanu, mīlestību un pateicību.
Labas manieres. Vinnijs Pūks
Sveiks, Ka Tev klājas, Vinnij Pūk? Paldies, jauki! Un kā klājas Tev, Sivēntiņ? Kad gatavojies kādu satikt, noteikti paņem līdzi labas manieres!
Salna G. Ingucīša šūpulītis
Dzejoļu grāmata bērniem.
I. Zandere. Dieguburti
Grāmatiņa līdzinās burtu bērnudārzam, jo burti tajā sadalīti dzejnieces izgudrotās „grupiņās”, kas kopā spēlējas pantos un ilustrācijās, vingro un iet rotaļās. Katram burtu cilvēciņam pieder savs skaitāmpants, kurā labi saredzams viņa burts un sadzirdama atbilstošā skaņa.
A.Auziņš. Labrīt, vakardiena!
Arnolda Auziņa bērnības atmiņu tēlojums „Labrīt, vakardiena!” aizved lasītāju pagājušā gadsimta 30. gados Kurzemē, Dundagas pusē, un nedaudz ietiecas arī svešo varu laikos. Stāsts pārliecinoši piepulcējas tam latviešu literatūras klāstam, kuru par klasisku saucam.
M. Kerenens. Nozagts oranžs divritenis
Šis nu ir īsts detektīvstāsts, kura darbība risinās Zupasciemā. Tā patiešām sauc kādu no Igaunijas pilsētas Tartu nomalēm. Beļģu profesoram Anželo, kurš atbraucis paviesoties, tiek nozagts oranžs divritenis. Meitene Marija kopā ar draugiem un savu mīluli sunīti Matīsu nolemj šo lietu izmeklēt. Uzdevums nav no vieglajiem, taču mazie detektīvi nav vis ar pliku roku ņemami.
Kinnnijs Dž. Suņudienas. Grega dienasgrāmata-4
Ir brīvlaiks, lielisks laiciņš. Bet kur tad ir Gregs Heflijs? Savā istabā, aizvilcis aizkarus, spēlē videospēles.Gregs, kurš sevi sauc par puisi, kas labprāt pavada laiku istabā, dzīvo īstā vasaras sapnī – nekādas atbildības un nekādu noteikumu. Taču Grega mammai ir citas domas par ideāli pavadītu vasaru. Viņasprāt, tajā ietilpst laika pavadīšana ārpus mājas un ģimeniskums.Kurš viedoklis uzvarēs? Un vai jaunajam ģimenes loceklim būs pa spēkam kaut ko mainīt?
Kinnijs Dž. Neglītā patiesība. Grega dienasgrāmata-5
Gregs Heflijs vienmēr gribējis kļūt pieaudzis. Bet vai pieaugšana notiek tā, kā viņš to vēlētos?Pēkšņi Gregam jāapmeklē ballītes, kurās piedalās gan zēni, gan meitenes; viņam jāuzņemas lielāka atbildība un jātiek galā vēl ar citām problēmām, kas parādās šajā vecumā. Turklāt šoreiz Gregs ir viens, bez sava labākā drauga Roulija līdzās. Vai viņš tiks ar visu galā? Vai arī Gregam būs jātzīst “neglītā patiesība”?
F. Saimona. Negantais Niks apmuļķo Zobu feju
Ļoti aizraujoši stāstiņi. Ar jautrām ilustrācijām! Nika negantības ir vienkārši satriecošas.
Dž. Stīvenss. Smaragda krāsas atlants
Sniegotā ziemas naktī mistiski, baisi tumsas spēki izposta ģimeni: trīs bērnus – Keitu, Maiklu un Emmu – šķir no vecākiem, mātes un tēva. Iet gadi, bet bērniem, lai kā arī viņi censtos, neizdodas noskaidrot patiesību par saviem mīļajiem. Atbilde slēpjas zaļganā – smaragda krāsas – burvestību grāmatā...
Fantastiski piedzīvojumi, spraigs sižets, sirsnība un smalkjūtīgs humors jebkuru lasītāju pārliecinās: ja pasauli vēl iespējams glābt, tad glābēji būs bērni.
R.E. Landara. Digitālo neaizmirstulīšu lauks
Romāna ideja radusies no sapņa, kurā autore redzējusi puisi uz liddēļa planējam starp augstceltnēm. Tik tiešām, pasaulē, kurā notiek romāna darbība, pārvietošanās ar liddēli nav nekas neparasts – tāpat kā bioaparāts, ar kādu tiek apveltīts katrs jaundzimušais. Meitene Airī dzīvo Nironā – pilsētā, kurā arvien vairāk izplūst robežas starp cilvēku un tehnoloģijām. Viņas ikdiena ir tiklab vienmuļa, cik prognozējama. Tomēr tās dienas notikumi meitenes dzīvi apgriež otrādi.
U.Poznanski. Erebos
Kadā skolā Londonā no rokas rokā tiek nodota datorspēle EREBOS. Visi pēc tās alkst, bet spēle pati izvēlas spēlētājus un savaldzina ikvienu, kurš to kaut reizi pamēģina. Lejuplādēdams spēli, Niks pat nenojauš, ka ir ielaidies ļoti bīstamā dēkā. EREBOS šķiet inteliģenta spēle. Tā sarunājas ar Niku un liek izpildīt uzdevumus arī reālajā pasaulē. EREBOS vēro, kontrolē un... draud. Taču tad jau ir par vēlu atkāpties! "Erebos" ir aizraujošs stāsts par virtuālās pasaules spēju manipulēt ar realitāti, un par spēli, kas spēlējas ar tās spēlētājiem.
BNR1. Labie draugi
Roboti spēj – viens, divi – kļūt par smagu nastu kaklā. Par to pārliecinās četrpadsmitgadīgais Emīls, kad viņam ļauj izmēģināt Labo Draugu™ – mazu, baltu robotu, ko sauc par Donovanu. Donovana slepenā kamera ieraksta ikvienus zēna melus, ikvienu noslēpumu, ikvienu meitenei pievērstu skatienu, kas turpinās mazliet par ilgu. Un Emīlam ir ko slēpt. Pirms sešiem mēnešiem viņu aizturēja policija. Tikai neviens nezina, ka zēna vietā vajadzēja būt viņa vecākajam brālim.
Dž.R.R. Troņu spēle
Desmitgades labākajā episkajā fantāzijas romānā Džordžs Mārtins stāsta par nodevību un godkāri, mīlestību un burvestību... Cīņa par Dzelzs troni ir sākusies. Tā plosīsies no dienvidiem, kur svelme briedina sazvērestības, iekāri, baudas, intrigas un viltu, līdz bezgalīgajiem, sasalušajiem ziemeļiem, kur gadiem ilgas ziemas rūda ļaudīs sīkstumu, neatlaidību, godu un cēlsirdību. Karaļi un karalienes, bruņinieki un nodevēji, meļi, godavīri un kropļi. Viņu dēli un meitas. Visi spēlē Troņu spēli. Karalis Roberts uztic valdniekam Edardam Stārkam godpilnos karaļa labās rokas pienākumus, taču Ziemeļu uzraugs to uzskata drīzāk par lāstu.
P.Ness. Nazis, ko neatlaist
Amerikāņu rakstnieka Patrika Nesa triloģija pasaulē iemantojusi tikpat lielu popularitāti, cik Sūzenas Kolinsas “Bada spēļu” cikls. Lasītāju un kritiķu vērtējums ir vienbalsīgs: jau gadiem ilgi bērnu un pusaudžu literatūrā nav radīts nekas tik oriģināls un aizraujošs.
K. Klēra. Kaulu pilsēta
Dodoties uz Ņujorkas klubu “Pekle”, piecpadsmitgadīgajai Klerijai ne prātā nenāk, ka viņa kļūs par slepkavības liecinieci. Tā ir Klerijas pirmā tikšanās ar Ēnu Medniekiem – karotājiem, kuru misija ir atbrīvot pasauli no dēmoniem un savaldīt vilkačus un vampīrus. Tā ir arī viņas pirmā tikšanās ar lielisko zeltmataino Džeiku.
Dž. Samersa Meža burvja meita
Kad piecpadsmit gadīgās Kīlijas Hārtvudas māte nomirst, viņa ir spiesta pamest iemīļoto māju Kalifornijā, lai dzīvotu kopā ar savu tēvu Kolorado. Ar viņas meža zaļajām acīm un mistērisko alerģju pret koku, Kīlija vienmēr ir bijusi mazliet neparasta.
M.Morpurgo. Kara zirgs
Sirsnīgs un līdz asarām aizkustinošs stāsts par zirga Džoija un zēna Alberta draudzību, kas izvēršas uz Pirmā pasaules kara fona. Karš izšķir abus – Alberta tēvs pārdod Džoiju britu armijai, bet vēlāk viņš nonāk vācu armijas pakļautībā, kur piedzīvo badu un nelaimes.
Dž. Raizinga. Pija un Dramers viemēr kopā
Grāmata stāsta par ikviena zirga mīļotāja sapni – spēja sazināties ar zirgiem. Kad Pijas vecāki izšķiras, viņai ar savu zirgu Drameru nākas sākt jaunu dzīvi. Kopā ar māti un zirgu viņi pārceļas uz jaunu, mazāku mājiņu jaunā pilsētā. Pija ātri vien saiet ragos ar staļļu “karalieni” — meiteni Ketu, taču pēc nejauša nelaimes gadījuma ar Piju notiek neticamais — viņa sāk saprast, ko runā zirgi.
T.Jānsone Viss, kas patīkams, ir labs vēderam
Tūves Jānsones Muminu grāmatas ir neizsmeļams smieklu, atziņu un atpazīšanas avots. Citāti krājumā Viss, kas ir patīkams, ir labs vēderam izvēlēti no astoņām grāmatām, sākot ar “Komēta nāk” līdz “Vēlu novembrī”. Šie citāti atspoguļo katras grāmatu īpašo noskaņu un raksturu, bet vienlaikus ir brīnišķīgi visaptveroši un trāpīgi. Savā īsajā formā tie aizrauj ar nesatricināmo humoru un attieksmi pret dzīvi, kas ir Muminu pasaules īpašais zīmols.
S. Tofīlds. Saimona kaķis
Saimona kaķis ir burvīgs, bet neparedzams radījums, kuram mūždien gadās iekulties dažādos piedzīvojumos. Visa pamatā gan ir viņa vēlme darīt jebko, lai tikai tiktu pie ēdiena. Grāmatas autors Saimons Tofīlds ir ilustrators, animators un filmu studijas direktors, kura radītās grāmatas un multifilmas par Saimona kaķi ir iemīļojuši cilvēki visā pasaulē. Saimons dzīvo Lielbritānijā un ir četru kaķu saimnieks.
M.Freimanis. Cilvēks parastais un viņa dienasgrāmata
Grāmatu Mārtiņš bija plānojis jau sen, arī manuskripts bija jau sagatavots, taču to izdot viņš nepaspēja. Ciešā sadarbībā ar Mārtiņa draugiem, krājums izveidots arbilstoši autora iecerei - līdzās dzejas rindām lasāma arī Mārtiņa un viņa draugu dienasgrāmata.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru