5.4.12

Jaunās grāmatas aprīlī


Pasaciņas mazajiem. Briedīša dzimšanas diena
Mazajam briedītim draugi sarūpējuši brīnišķīgu dzimšanas dienas dāvanu - lidojumu gaisa balonā!
Pasaciņas mazajiem. Gliemezīša draugi
Gliemezītim mežā ir daudz draugu. Visi ir jāapciemo un visiem ir jāpalīdz. Tāda ir īsta draudzība!

 Pasaciņas mazajiem. Mazais meža auto
Zvirbulītis Čiris vēlas būvēt automobīli. Vienam to grūti paveikt. Bet, ja talkā nāk draugi, tad kopīgi var uzbūvēt brīnišķīgu meža auto!
 Dzīvnieku ģimenes
Rotaļgrāmata ar atlokāmām lappusēm un griežamu attēlu ripu.
 Jautrie dzīvnieki
Atver atlokāmās lappuses, griez attēla ripu un priecājies kopā ar jautrajiem dzīvniekiem!
 T.Jānsone. Mazie troļļi un lielie plūdi
Pašā pirmajā Muminu grāmatā Mazie troļļi un lielie plūd , kas kopš 1945. gada tagad tiek izdota pirmo reizi, trollītis Mumins un viņa māmiņa meklē pazudušo tēti un piedzīvo briesmas un šausmonības, līdz ģimene atkal laimīgi apvienojas. Beigās viņi atrod arī nelielu ieleju, kas ir skaistāka par jebkuru citu, ko viņi redzējuši pirms tam..
 T.Moroney. Man patīk Skolā
Ir tik daudz iemeslu, lai patiktu skola! Skolā tiek veidota bērna saikne ar klasesbiedriem un skolotājiem, un viņš apgūst ļoti daudz jauna. Sērijas "Man patīk" grāmatiņas padara par svētkiem ikdienišķas situācijas, kas veido bērna dzīves pamatu.
 Prieks būt pašam
Grāmata bērniem par pašapziņu. "Katram bērnam ir svarīgi dzirdēt, ka viņš ir sevišķs, ka viņu mīl un pieņem tieši tādu, kāds viņš ir - neatkārtojams un vienreizējs. Tad bērnam būs vieglāk iemācīties mīlēt sevi un citus. Grāmatiņa iedrošina meklēt katrā bērnā to īpašo un neatkārtojamo būtību, kas piemīt tikai viņam", Diāna Zande, psiholoģe, mg.psych.
 S.Bēe. Troļļi. Svētki
Piedalieties jautrā meža ballītē, lasot jaunākos troļļu piedzīvojumus!
 Lasītāju rokās nonākusi jau piektā grāmata no sērijas “Troļļu dzīve”, kas turpina stāstu par diviem nebēdnīgiem trollīšiem Paju un Pajko.
Abi brašie troļļu bērni atkal ir sarūpējuši interesantus stāstus, kurus vienuviet ar lasītājiem spēj izdzīvot brīnumainos notikumus.
 S.Kozlovs. Ezītis miglā un citas pasakas
Grāmatā “Ezītis miglā un citas pasakas” ir brīnišķīgi, sirsnīgi un ļoti mīļi stāsti par meža dzīvnieciņu dzīvi - viņu priekiem un bēdām, pārdzīvojumiem, bet, pats galvenais, īstu un neviltotu draudzību. Katru pasaku papildina sirsnīgi, ar humoru piesātināti dialogi, kas mudina lasītāju ar savu klātbūtni smalkjūtīgi novērot, kāds atrisinājums vērojams ikvienā stāstā. Tajos atklājas ļoti izjustas emocijas – meža iemītnieku draudzību, rūpes un mīlestība.
 I.Zandere. Kā Lupatiņi mainījās + DVD
Četri mazie Lupatiņi - Zeķīte, Cimdiņš, Spilventiņš un Lakatiņš - ir audumu bērniņi no audumu mājas. Lupatiņi lieliski prot spēlēties, bet daudz kas cits viņiem vēl jāiemācās - kā uzvesties pie galda, kā dalīties un mainīties ar rotaļlietām, un kā iet vannā. Cik labi, ka blakus ir gudrais Kaķis, kurš vienmēr var palīdzēt! Grāmata stāsta par to, kā Lupatiņi mainījās ar mantiņām un ieraudzīja savā istabā sunīti Kamoliņu, bēbīti Podziņu un lielu tīģeri. Filmiņā skaties, kā Lupatiņi mazgājās.
 Runcis zābakos
Pirms es kļuvu par leģendu, mani uzskatīja par noziedznieku. Ko lai saka? Biju slikts kaķis. Es centos aizbēgtno savas pagātnes, meklēju iespēju atgūt labo slavu, lai varētu atgriezties mājās. Šis ir mans stāsts.
 Savvaļā. Mazajiem par dzīvniekiem
 Lauku sētā. Mazajiem par dzīvniekiem
 Putni. Mazajiem par dzīvniekiem
Zivis. Mazajiem par dzīvniekiem
 Grāmatu sērija "Mazajiem par dzīvniekiem" ir lielisks palīgs, lai iepazīstinātu bērnus ar dzīvnieku dažādību visā pasaulē. Burvīgas fotogrāfijas, interesanti fakti un rotaļīgi zīmējumi padara šo tikšanos par aizraujošu piedzīvojumu.
Kaķi. Pirmie soļi
Kaķis ir viens no iemīļotākajiem un populārākajiem mājdzīvniekiem. Turklāt kaķis ir arī bieži sastopams varonis sakāmvārdos un mīklās. Kā kaķēni apgūst jaunas iemaņas? Kad kaķis ir dusmīgs un kad apmierināts? Šajā grāmatiņā tu atradīsi atbildes uz šiem un daudziem citiem jautājumiem. Uzzināsi daudz interesanta pat kaķiem un to uzvedību.
 Mekele A.K. Neaizmirstamais lidojums
Mumini dzīvo un rosās ne tikai slavenās somu rakstnieces Tūves Jansones darbos, bet tie iedzīvojušies arī citu rakstnieku stāstos. Sērijā “Mazā Muminu bibliotēka” jau otrā grāmata — “Neaizmirstamais lidojums” — aizraujoša lasāmviela zinātkāriem puikām un rosīgām meitenēm!
 Dz. Tilaks. Latvi-jā, latvi-nē. 500 āķīgi jautājumi par Latviju
Uz jautājumiem jāsniedz vienkārša atbilde – jā vai nē, jo ne vienmēr ātri atmiņā uzausīs konkrēts gada skaitlis, vārds, notikums vai auga nosaukums, bet tomēr intuīcija var pateikt priekšā. Grāmatā jautājumu izvietojumam nav noteiktas sistemātikas, tāpēc katrs jauns jautājums var būt par pilnīgi citu tēmu. 
 Muižzemniece I.L. Starp divām pasaulēm
Grāmatas galvenā varone Aurēlija nav parasta meitene. Viņai ir īpašas spējas, viņa var kļūt par kaķi, kad vien vēlas. Izmantojot šīs spējas, meitene ir atklājusi jaunu – gan piedzīvojumiem bagātu, gan briesmām pilnu - pasauli.
 Dž.Smedlija. Dzīvnieks tavs sargeņģelis
Šī ir skaista grāmata, kas piepildīta ar stāstiem par dzīvnieku dvēselēm, to jūtām un sajūtām. Patiesībā dzīvnieks ir cilvēka labākais draugs un tiem arī ir mūžīgas dvēseles kā mums, viņi arī izjūt emocijas un sāpes kā mēs, mīl kā mēs.
 Keita L. Kaislība
Romāns “Kaislība” aptver daudzus gadsimtus un ir trešais romāns neaizmirstami episkajā “Eņģeļu nakts” sērijā.
 Mīda R. Salnas skartie
Vērienīga nemirstīgo vampīru uzbrukuma dēļ Svētā Vladimira akadēmijā tiek izziņota augstākā trauksmes pakāpe. Strigoi cenšas iznīcināt Moroi aristokrātiju, tāpēc skolēnu brīvdienu brauciens uz Aidaho sniegotajiem kalniem kļūst gandrīz vai par obligātu viņu drošības garantiju.Tomēr Roze Hetaveja pat šādos apstākļos cīnās ar mīlas dzīves problēmām. Attiecības ar apburošo skolotāju Dimitriju nedrīkst gūt piepildījumu, turklāt viņai uzrodas konkurente.
 Imanta Kalniņa dziesmas
Dziesmu burtnīcā tās veidotāji centušies saglabāt Imanta Kalniņa dziesmu pirmvariantus, kādi tie saglabājušies neskaitāmajos un dažkārt grūti salasāmajos rokrakstos Austras Pumpures personīgajā arhīvā, atsevišķos gadījumos pievienojot vienīgi komponista vēlāk piekomponētās priekšspēles un starpspēles. Līdz ar to, burtnīcā iekļautās dziesmas ir tādā formā, kādā tās skanēja un vēl joprojām skan Austras Pumpures koncertos.
 Ross A. Viss cits ir troksnis. 20.gs. mūzikas vēsture
Izcilā amerikāņu mūzikas kritiķa Aleksa Rosa grāmata “Viss cits ir troksnis” ir lielisks ceļvedis modernās mūzikas pasaulē, kas daudziem aizvien ir sveša un neizprotama. Ross lasītāju iepazīstina ar izcilākajiem divdesmitā gadsimta komponistiem un skaņdarbiem, kā arī spilgti iezīmē sabiedrības un politiskās dzīves fonu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru