1.11.12

Spocīgais vakars bibliotēkā

31.oktobra vakarā, kad bibliotēkas darba laiks jau sen bija beidzies,  telpas uz brīdi  kļuva klusas,   svešādas un savādākas, kā pierast ikdienā. Lasītavā uz palodzes gozējās omulīgs ķirbis, spožo lampu apgaismojumu bija nomainījušas neskaitāmu svecīšu liesmas, bet no tumsā slīkstošo datoru puses skanēja nedaudz baisas skaņas,


Tieši plkst. 19.00 vērās lasītavas durvis, un pa tām bibliotēkā ievēlās paliels skaits maskotu mošķīšu: raganiņas un fejas, velni un spociņi, dažādi briemonīši un pat ome un mīlīga zaķenīte. Visa raibā kompānija omulīgi sasēdās draudzīgā pulkā un ar interesi noklausījās raganu (par tām bija pārvērtušās bibliotekāres) stāstījumu par Helovīna rašanās vēsturi, tradīcijām un īru leģendu par Laternas Džeku. Par to, cik uzmanīgi bijuši klausītāji, varēja pārliecināties tad, kad vajadzēja atbildēt uz sarežģītiem un ne tik grūtiem jautājumiem par Helovīnu un kopīgi izdomāt atskaņas dzejolim par Bruņinieka spoku.




Inārs zina stāstīt tiešām baisus notikumus no reālās dzīves
Kad prāts un attapība bija izvingrināti un par pareizām atbildēm sapelnīts lielāks vai mazāks skaits gardu vardīšu, bija pienācis laiks baidīties. Bērni gana daudz spocīgu atgadījumu no dzīves un briesmu stāstu paši zināja izstāstīt, bet, kad nekas vairs prātā nenāca, lasīja bibliotekāru iepriekš sagatavotos stāstus. 
Spoku stāstu lasa Atjautības turnīra uzvarētājs Henrihs

Anrijs

Estere
Lai nedaudz kliedētu spocīgās sajūtas un nez no kurienes uzradušās baiļu trīsas, bija pienācis laiks spocīgajam svētku mielastam, kurā varēja nogaršot dažādus saldumus, Raganu tējiņu un Vampīru dziru, bet satraukto prātu nomierināt, skatoties vairāk jautros kā baisos Adamsu ģimenes piedzīvojumus.


Kas gan tā par ballīti bez fotografēšanās? Tāpēc tie, kuri gribēja, tika pie spocīgām ķirbja bildēm.
Anrijs, Kristers, Toms, Sabīne, Estere, Henrihs un Dāvis
Kad ballīte galā un bibliotēkas lasītavā atkal iestājās klusums, raganas un bibliotēkas kaķis Hugo secināja, ka pasākums bija tiešām izdevies un sāka kalt jaunus plānus.
Bibliotekāre Kristiāna un Hugo
Bibliotekāre Baiba

1 komentārs:

  1. Kāpēc Hugo nav maskā? :D

    Izskatās, ka bijis interesants un foršs pasākums bērniem :) Prieks, ka Bērnu literatūras nodaļas meitenes Vēlas un PROT uzrīkot šādus pasākumus :)

    J.

    AtbildētDzēst