12.5.14

Grāmatu svētki

9. maijā Aucē notika Auces un Dobeles novadu 13.grāmatu svētki. Plašās svētku programmas pasākumi norisinājās Auces kultūras centrā, Auces vidusskolā un Auces novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas lasītavā. 
  Bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas lasītavā jau agrā rītā uz radošu nodarbību pulcējās pirmsskolas vecuma bērni. Māksliniece Melānija Vilka un izdevniecības ''Lauku Avīze'' redaktore Renāte Neimane stāstīja un rādīja kā burtu un ciparu mācīšanos un rakstīšanu var pārvērst par jautru un interesantu nodarbi. Jaunā māksliniece Melānija Vilka ikvienam uz pasākumu atnākušajam bērnam uzzīmēja vārda pirmo burtiņu. Burtiņi nebija parasti, tiem bija acis, deguntiņi, austiņas un tie izskatījās pēc bērnu mīļākajiem dzīvnieciņiem, puķēm vai pasaku tēliem.
Māksliniece Melānija Vanaga un
redaktore Renāte Neimane


    Vēlāk ar mazajiem auceniekiem tikās zvērkope un grāmatu autore Velga Vītola. ''Lāču mamma'' bērniem parādīja desmitiem skaistu fotogrāfiju, kurās dažādos gadalaikos un dzīves mirkļos zvērkope ir fotografējusi Latvijas dzīvniekus un putnus. Par katru foto varoni Velga Vītola varēja atcerēties un izstāstīt kādu interesantu vai pamācošu atgadījumu.  Visi kopā secinājām, ka tagad bērni daudz labāk pazīs Latvijā mītošos dzīvniekus, nebaidīsies no tiem un zinās, ka katrai dzīvai radībiņai ir sava svarīga vieta pasaulē. Tikšanās nobeigumā bērni apsolīja braukt ciemos pie Velgas Vītolas un zvēriem uz Līgatnes dabas parku.


  
 Pēcpusdienā uz ''Ceļojumu bildēs, vārdos un mūzikā'' grāmatu svētku apmeklētājus aicināja grāmatas ''Rīga-Pekina'' autori un varoņi Ilona Balode un Rolands Ūdris (Ūdrītis). Abi  pozitīvi trakie ceļotāji pastāstīja par grandiozā ceļojuma vienu posmu Indijā un Pakistānā, sniedzot iespēju apskatīt vairāk bilžu kā grāmatā, un dziedāja savas dziesmas. Liela daļa pasākuma apmeklētāju bija grāmatu ''Rīga-Pekina'' lasījuši, tādēļ tikšanās beigu daļā tika uzdoti jautājumi, izteikti komplimenti un pateicības vārdi par dāvāto lasītprieku un pašu pasākumu. 





Kristiānas Eņģeles foto

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru