3.1.20

Janvāra grāmatu izstādes

Bērnu nodaļas lasītavas lielajā izstādē par godu šī gada ķīniešu horoskopa dzīvniekam apskatāma krāsaina un interesanta izstāde, kurā esam atlasījušas pasaku, stāstu un dzejoļu grāmatas par pelēm un žurciņām. Ieskaties!

Bērnu nodaļas lasītavas mazajā aktualitāšu izstādītē ieskatāmies un atceramies latviešu rakstnieces Annas Sakses skaisto pasaku grāmatās. Rakstniecei šī gada janvārī atzīmējama 115. dzimšanas diena.
7.janvārī 95. dzimšanas dienu būtu atzīmējis aizrautīgais dabas pētnieks, zoologs un brīnišķīgu grāmatu autors Džeralds Darels. No šodienas Bērnu literatūras nodaļas lasītavas aktualitāšu izstādītē vari apskatīt un lasīšanai izvēlēties kādu no bibliotēkas fondā esošajām Dž.Darela grāmatām.
''Džeralds Malkolms Darels (Gerald Malcolm Durrell, dzimis 1925. gada 7. janvārī, miris 1995. gada 30. janvārī) bija britu zoologs, dabas pētnieks un aizstāvis, rakstnieks, vairāku televīzijas programmu vadītājs, kā arī Džērsijas zoodārza (Jersey Zoo) un Darela savvaļas dzīvnieku aizsardzības tresta dibinātājs. Darels sarakstījis 37 grāmatas un uzņēmis vairāk nekā 30 filmas. Visplašāk pazīstams kā autobiogrāfisku grāmatu autors.
Galvenais Darela tresta izveidošanas mērķis bija nebrīvē pavairot un saglabāt sugas, kuru izdzīvošana savvaļā ir apdraudēta, lai vēlāk, iestājoties labvēlīgākai situācijai, to populāciju varētu atjaunot vēsturiskajā areālā.'' (lv.wikipedia.org)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru