13.10.23

Augu aizsardzības diena bibliotēkā

 12.oktobrī Auces pilsētas bibliotēkā norisinājās  ‘’Augu aizsardzības dienas’’ pasākumi.

Vispirms uz tikšanos ar Valsts augu aizsardzības dienesta Zemgales reģionālās nodaļas ekspertiem bija aicināti skolēni.

Viņiem bija iespēja noklausīties prezentāciju par VAAD darbību un to, kādas invazīvās un kaitīgās sugas, kādā ceļā nonāk mūsu dabā un kā ar to cīnīties. Viešņas bija atvedušas arī lielizmēra kukaiņu modeļus, kuros smalki saskatāmas vissīkākās kukaiņu izskata nianses. Bija iespēja atbildēt uz ekspreskonkursa jautājumiem un saņemt balviņas par pareizajām atbildēm.

Visaizraujošākā bija pasākuma otrā daļa, kad atnākušie varēja spēlēt  neskaitāmas izglītojošas spēles par kukaiņiem, radoši darboties ar dažādu kukaiņu un graudaugu grupēšanu pēc dažādiem atlases kritērijiem, salikt lielizmēra puzles ar kukaiņu fotogrāfijām un spēlēt ar augu aizsardzību saistītu spēles ‘’Cirks’’ variantu.

Tie, kuri vēl nebija redzējuši, apskatīja šomēnes izstāžu telpā iekārtoto izstādi ‘’Skaistie un bīstamie kaitnieki.’’

Bērni patiešām aizrāvās ar ikvienu no piedāvātajām aktivitātēm, jo kas var būt labāk, kā mācīties un uzzināt ko jaunu ar spēļu palīdzību.

Paldies VAAD ekspertēm  par lielisko iespēju izzināt, uzzināt un mācīties! Paldies Auces mazpulcēniem un viņu vadītājai skolotājai Ligitai Vernerei un pārējiem ieinteresētajiem skolēniem, kuri kuplā pulkā apmeklēja pasākumu!







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru