20.3.13

Mans draugs dators

 Šajā nedēļā Latvijas bibliotēkās notiek e-pasmju nedēļas pasākumi. 20. marta pēcpusdienā Bērnu nodaļas lasītavā sapulcējās pulciņš bērnu, lai ar gudrās Bitītes palīdzību uzzinātu, kas jāzina izmantojot datoru un kā lietot internetu un bibliotēku. e-kursā ''Mans draugs dators'' ar rotaļas un pārskatāmas informācijas palīdzību, bērniem tika piedāvāta iespēja vairāk uzzināt par galvenajām datora sastāvdaļām, iemēģināt spēkus un prasmes klaviatūras lietošanā un pazīšanā, darbībās ar peli, uzzināt kā pārvietoties pa interneta lapām un izmantot meklētājus. 
Kad pie datora bija pavadīts ilgāks laiks, mācījāmies kā atpūtināt acis un izvingrināt nogurušos locekļus, izmēģinot Bitītes sagatavotos vingrojumus.
Kursa nobeigumā visi kopā atbildējām uz pārbaudes testa jautājumiem un noskaidrojām, ka mācību vielu esam apguvuši ļoti labi, tāpēc visi bērni saņēma godam nopelnītos Apliecinājumus par Bitītes e-kursa noklausīšanos.
Gan pirms gan pēc pasākuma lasītavā bija aplūkojama izstāde, kurā bija izvietotas enciklopēdijas un grāmatas par datoru attīstības vēsturi, par drošību internetā un citām interesantām ar datorpasauli saistītām lietām.
Zinām un esam drošas, ka visi bērni, kas šodien čakli mācījās un darbojās kopā ar Biti, turpmāk apmeklējot lasītavu un darbojoties pie datoriem, būs daudz drošāki un par sevi pārliecinātāki kā līdz šim.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru