12.9.13

Jaunās grāmatas septembrī. Pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma lasītājiem

Mošķīšu universitāte
Jaunākās Disney studijas animācijas filmas stāsts – grāmatu lappusēs! Iepazīstieties ar Maiku Vazovski – viņš studē Mošķīšu universitātē un sapņo kļūt par biedētāju. Diemžēl ne viss rit, kā iecerēts... Maika studentu korporācijā piesakās Džeimss P. Salivans, saukts par Salliju. Jaunais biedrs it nemaz nelīdzinās Maikam. Sallijs ir draiskulīgs, bravūrīgs un – to ievēro visi – ļoti liels. Arī viņš studē biedēšanu, un abi drīz vien kļūst par sāncenšiem. 
Zaķēnam patīk lasīt
Zaķēns Jēcis ir liels grāmatu draugs un vislabprātāk viņš visu dienu pavadītu lasot. Taču Jēča māmiņa un draugi ir pārliecināti, ka rotaļāšanās laukā ir daudz jaukāka nodarbe par grāmatu lasīšanu. Par to, kā nepazaudēt draugus un reizē neatteikties no lasītprieka, uzzināsiet grāmatā.
Zaķēnam patīk rakstīt
Zaķēns Jēcis ir liels grāmatu draugs un vislabprātāk viņš visu dienu pavadītu lasot. Taču Jēča māmiņa un draugi ir pārliecināti, ka rotaļāšanās laukā ir daudz jaukāka nodarbe par grāmatu lasīšanu. Par to, kā uzrakstīt aizraujošu piedzīvojumu stāstu un cik labi noder draugu padomi, izlasīsiet grāmatā.
Robs Skotons. Runcis Puncis
Sirsnīga grāmatiņa par runcīša pirmo skolas dienu minču skolā. Puncis ir dikti satraucies, jo nevienu skolā nepazīst, tāpēc nolemj ņemt līdzi savu labāko draugu pelēnu Seimūru, kas tiek paslēpts kaķēna pusdienu kārbā. Kas notiks, kad Seimūrs izmuks no savas slēptuves? Vai Puncītis iemantos jaunus draugus? Ko jaunie skolasbiedri teiks par Punča mīļdraugu Seimūru?
M.Cielēna. Pelītes Pērlītes brauciens ar gultu
Nelielajā pasakā ir spraigs sižets, neparastas situācijas, asas emocijas. Tajā pašā laikā tā vēsta par maziem bērniem pazīstamu vidi un darbībām: savām mājām un gulētiešanu. Pasaulē valda kārtība − peļu mamma, tētis un mēnestiņš dara visu, lai braucienam ar gultu būtu laimīgas beigas.
Mūsu draugi dzīvnieki
Šajā krāšņi ilustrētajā grāmatā jūs iepazīsiet daudzus jo daudzus dzīvniekus. Ceļosim kopā ar viņiem no lauku sētas līdz pat ziemeļu zemēm, pāri sniegotām kalnu grēdām, cauri bieziem mežiem, līdz karstajai Āfrikai... Skaistu ceļojumu!
Tūve Jansone. Mumins un mazais spociņš.
Muminu ģimene pavada brīvdienas bākā uz Vientuļās salas, un trollītis Mumins nevar aizmigt. Gulta nav tāda kā viņa gultiņa mājās, un viņš ir pārliecināts, ka saklausa mazu kājiņu dipināšanu…Kā trollītis pārvarēja bailes? To var izlasīt šajā burvīgajā grāmatā par Muminu un mazo spociņu.
55 pasaciņas par dzīvniekiem
Šajā grāmatā apkopotajās pasaciņās netrūkst ne piedzīvojumu, ne humora, ne arī asas spriedzes. Tās aizrauj un satrauc, attīsta drosmi un sparu, iedvesmo lasītāju uz aktīvu darbošanos, mudina novērtēt godīgu rīcību un cīnīties ar ļaunumu. Dažās pasaciņās atjautība un viltība savijas kopā, citas ir tikai uzjautrinošas un izklaidējošas. Pasaciņu saturs ir papildināts ar veiksmīgām ilustrācijām...
200 vakara stāsti
Ciema vienīgajā pakalnā gozējas jauks namiņš. Tajā mīt draudzīga ģimene - māmiņa, tētis, bērnudārznieks Jānītis un pirmklasniece Lienīte. Lasot stāstiņus, tev būs brīnišķīga iespēja dzīvot līdzi pakalna namiņa iemītnieku ikdienas gaitām no jaunā gada pirmās dienas līdz pēdējai burvīgajai vasaras brīvdienai. Turklāt līdzās reālistiskiem notikumiem grāmatā atklāta arī dzīvnieku un rūķu pasaule.
Kurmītis un ziema
No rīta gaiss ir tik spirgts un vēss, zeme izskatās balta, un Kurmītis domā – ziema klāt. Taču nē – sniega vēl nav. Tā ir tikai salna, kas klāj zāli. Kā Kurmītis tiks pie sniega? To uzzināsi, lasot grāmatiņu.
Sofija Pirmā
Mazā Sofija dzīvoja pavisam parastu dzīvi, līdz viņas māmiņa apprecējās ar karali. Pirmajā pils ballē karalis vēlas Sofiju iepazīstināt ar viesiem, un viņai jādejo valsis. Bet meitene neprot dejot! Sofijai talkā nāk trīs labās fejas un vēl kāda īpaša viešņa, palīdzot apgūt karaļnama gudrības. Drīz Sofija saprot, ko nozīmē būt īstai princesei.
Smurfi. Visi uz skolu!
Tuvojas lielie rudens svētki. Smurfi gatavo jāņogu sīrupu, zīmē afišu, bet Smurfu Papam viss jālabo, visur jāpalīdz. Viņš saskaišas un nolemj, ka smurfiem jāatgriežas skolā un vēlreiz jāraksta pārbaudes darbs. Bet ne visi ir paklausīgi. Smurfu Kārumnieku pārņem vēlme aizbēgt... Grāmatas beigās - āķīgi jautājumi, uzdevumi un spēles.
Jurga Sakalauskaite. Pelītes Spicītes aizraujošie piedzīvojumi
Iepazīsties – jaunā zvaigzne Pelīte Spicīte! Lietuvā bērni jau labi pazīst atjautīgo, drosmīgo un uzņēmīgo pelīti. Uzzini arī tu, kā pelīte ceļoja uz Austrāliju, nodibināja savu uzņēmumu, remontēja mobilo sakaru torni, apmeklēja Ziemassvētku vecīša fabriku un pat lidoja kosmosā!
Kopā ar pelīti iemācies, kā rīkoties sarežģītās situācijās, piemēram, ja ceļojumā esi pazaudējis pasi. 
Andrus KIvirehks. Lotes ceļojums uz dienvidiem
Tā nu sagadījies, ka līdz šim latviešu valodā ir izdota tikai otrā -- "Lote no Izgudrotāju ciema", nu klāt arī pirmā igauņu valodā uzrakstītā grāmata. "Lotes ceļojums uz dienvidiem" ir neticams un galvu reibinošs stāsts par to, kā pašaizliedzīgā un izpalīdzīgā Lote, lai glābtu no gājputnu bara atpalikušu mazputniņu Pipo, tam līdzi dodas uz dienvidiem. Bieži jāceļo pa gaisu vien (kā citādi aši tikt uz dienvidiem?), un te nu katram sareibtu galva. 
Lidmašīnas

Dastijs ir mazs lauku miglotājs ar lielu sapni. Viņš vienmēr vēlējies pacelties gaisā kopā ar labākajiem un piedalīties sacensībās "Spārni apkārt pasaulei". Ir tikai viena bēda - Dastijs baidās no augstuma. Uzzini, vai viņš godam izturēs lielāko pārbaudījumu savā mūžā un lidos tik ātri un tik augstu kā vēl nekad.
Lidmašīnas. Rokasgrāmata
Laipni lūdzam "Lidmašīnu" pasaulē! Dastijs Migliņš nav parasts miglotājs. Sirds dziļumos viņš jūtas kā sacīkšu lidmašīna un sapņo par dalību slavenajās sacensībās "Spārni apkārt pasaulei"! Uzzini ko vairāk par Dastija draugiem Prastienas ciemā un apceļo pasauli kopā ar izcilākajiem sacīkšu dalībniekiem! Šajā grāmatā iepazīsti tuvāk visus filmas "Lidmašīnas" varoņus un noskaidro, kādi triki Dastijam jāapgūst, lai kļūtu par lidošanas čempionu!
A. Štefensmeijers. Līzelote spēlē paslēpes
Kā lai Līzelote tiek lejā no koka? Viņa tikai gribēja ar draugiem paspēlēt paslēpes, bet visas labās vietas pagalmā jau bija aizņemtas. Līzelote atrada vislabāko paslēptuvi – kokā, tik labu, ka neviens viņu neatrada... Nolēkt lejā gotiņai bail, tāpēc draugiem jārāpjas kokā, lai viņai palīdzētu. Tomēr, kad arī pārējie draugi neprot norāpties, palīdzību var sagaidīt tikai no pastmeistara kunga.
Uldis Auseklis. Man ir runcis Francis
Ulda Fridrihsona dziesmas. Ulda Ausekļa dažādu gadu dzejoļi dažāda vecuma bērniem. 
Džeina O`Konora. Brīnumainā Nensija
Iepazīsties ar Nensiju - brīnumainu meitēnu, kurš uzskata, ka sapņu, fantāzijas un brīnumu mazas jaunkundzes dzīvē nevar būt par daudz!
Dr.Brums- mašīnists

Vadīt vilcienu? Tas taču ir pavisam vienkārši! Nekas slikts jau nevar atgadīties! Smieklīgs un spriedzes pilns stāsts ar laimīgām beigām par lielīgo lāci Dr. Brumu, kuram tik ļoti patīk spēlēties ar vilcieniņiem 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru