17.4.15

Jaunās grāmatas


Mans tētis ir vislabākais
Košās un izteiksmīgās grāmatas galvenie varoņi ir divi suņi – tētis un dēlēns. Viņiem kopā dienas paskrien vēja spārniem. Ir tik aizraujoši palīdzēt tētim gatavot brokastis (māmiņa nemaz nav sajūsmā par nekārtību virtuvē...), spēlēt pirātus, kas meklē apslēptus dārgumus, sarīkot vannā kuģīšu sacensības un klausīties, kā viņš lasa vakara pasaciņu.
F.Reihenštetere. Pūcīte un citi nakts dzīvnieki + CD ar dabas skaņām
 Ikviens šīs brīnišķīgi ilustrētās grāmatas lasītājs atradīs tajā daudz interesanta: saistošus stāstiņus un noderīgu informāciju par mazo pūci, jāņtārpiņiem, mežacūkām, sikspārņiem, ežiem un citiem nakts dzīvniekiem.Grāmata papildināta ar audiodisku, kurā iekļauti stāsti par dzīvniekiem, dzirdamas dažādas dabas skaņas un mazajam klausītājam tiek uzdoti rosinoši jautājumi. Šī grāmata ir kā neaizmirstams piedzīvojums dabā! 
A.Lindgrēne. Protams, Lota māk braukt!
 Lota no Strīdnieku ielas šausmīgi sadusmojas, jo neviens netic, ka viņa prot braukt ar velosipēdu. Bet kā lai iemācās braukt, ja viņai ir tikai nožēlojams trīsritenis? Un arī savā piektajā dzimšanas dienā viņai neuzdāvina velosipēdu. Tad viņa nočiepj Bergu tantes divriteni... 
Pirmie meiteņu stāsti
 Bērna lasītprieku veicinās šie septiņi sirsnīgie stāsti, kas rakstīti tieši meitenēm. Grāmata īpaši piemērota pašām mazākajām lasītājām – teksts ir viegli uztverams, turklāt katrā lappusē to papildina krāsainas, dzīvespriecīgas ilustrācijas! Ir tik aizraujoši pievienoties Elīzai, Bonijai, Paulai vai citai meitenītei viņu brīnumainajos piedzīvojumos! Lai jauki vakari kopā ar šo grāmatu.
Pirmie zēnu stāsti
 Bērna lasītprieku veicinās šie septiņi piedzīvojumu stāsti, kas rakstīti tieši zēniem. Grāmata īpaši piemērota pašiem mazākajiem lasītājiem – teksts ir viegli uztverams, turklāt katrā lappusē to papildina krāsainas, dzīvespriecīgas ilustrācijas! Ir tik aizraujoši iepazīties ar bezbailīgajiem pirātiem Maksi un Tomu vai arī kopā ar Ralfu doties briesmoņu medībās!
Riko piedzīvojumi
Šajā grāmatiņā tu izlasīsi 4 stāstiņus par mazo suņuku Riko. Riko ir jauks kucēns, kuram patīk rotaļāties un iepazīt visu sava pagalmā, bet visvairāk interesē tas, kas notiek ārpus pagalma.
Mazās aitas lielā pilsētā
Nu ganāmpulka blēņas un dažādie lauku dzīves notikumi ir skatāmi arī grāmatā. Un ne tikai skatāmi, bet arī lasāmi. Šajā grāmatā aitu ganāmpulks izstrādā varenu joku, lai dabūtu brīvdienu. Tomēr viss nenotiek, kā ieplānots. Pazūd Fermeris, un ganāmpulks dodas uz Lielpilsētu viņu meklēt. Vai Šonam izdosies atrast Fermeri un atvest mājās visas aitas sveikas un veselas? 
Ledus sirds: mazais romāns
Šis ir stāsts par Annu – Arendelas jaunāko princesi, kura dodas bīstamā ceļojumā, lai glābtu savu karaļvalsti. Tur meitene iepazīstas ar dēkaini Kristofu, ziemeļbriedi Svenu un sirsnīgo sniegavīriņu Olafu. Un šis ir stāsts arī par karalieni Elzu – viņas īpašās spējas izraisījušas visā valstī nebeidzamu ziemu. Un vēl stāsts ir par mīlestību, kas spēj atkausēt pat ledū sastingušu sirdi.

Trīs vēlēšanās: Latviešu tautas pasakas
Šajā krājumā apkopotas iemīļotās latviešu tautas pasakas “Trīs vēja mezgli”, “Trīs atbildes”, “Eža kažociņš”, “Bārenīte un mātes meita”, “Garā pupa”, “Trīs vēlēšanās” un citas. Tās krāšņi ilustrējuši pazīstami latviešu mākslinieki.
O.Vācietis. Kāda kuram dziesma
Sirsnīgie un asprātīgie Ojāra Vācieša dzejoļi apvienojumā ar Natālijas Maļinovskas skaistajām un košajām ilustrācijām liks brīnīties un priecāties gan lieliem, gan maziem!
Svētku ABC
Vērtīga lasāmgrāmata mazajiem lasītājiem un skolas vecuma bērniem, kā arī pirmsskolas un sākumskolas skolotājiem un vecākiem, jo sniegs atbildes uz daudziem jautājumiem par svētku svinēšanas tradīcijām ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē un piedāvās dažādas ierosmes, kā sagatavot, svinēt un ko darīt tradicionālajās latviešu gadskārtās un mūsdienās iedibinātās svētku dienās.
I.Šteinberga. Es spēlēšu teātri: 3. gr.
10 jaunas ludziņas, rotaļas, gardzejoļus un 30 dziesmiņas. Pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni varēs izbaudīt pavasara un rudens cikla svētkus- gan LIELDIENAS, gan MĀRTIŅUS un MIĶEĻUS.
Dž. Grišams. Teodors Brūns - aktīvists
Teodors Būns atkal ir klāt, un atkal viņam jātiek galā ar grūtu un arī bīstamu situāciju. Pilsētai aktuāla politiska problēma un vides apdraudējums ir sadalījis Stratenburgas iedzīvotājus divās karojošās nometnēs, un šīs cīņas pašā viducī nonāk Teo. Turklāt viņš atklāj vēl vienu, apslēptu šīs cīņas līmeni – korupciju. Šis atklājums, ja Teo sāktu rīkoties, var apdraudēt gan viņu pašu, gan vecākus. Tomēr Teo nedomā atkāpties un atrod veidu, kā panākt taisnības uzvaru.
Laimes putns
Retu reizi vienā grāmatā – latviešu literatūras spilgtie un skandalozie klasiķi Linards Laicens (1883 – 1938), Andrejs Upīts (1877 – 1970) un Vilis Lācis (1904 – 1966). Rakstot stāstus bērniem un jauniešiem, šie autori ir paturējuši prātā arī pieaugušos lasītājus, kuri atradīs “Laimes putna” stāstos rosinājumu gan ļauties, gan spītēt dzīves rotaļai.
L.Vilka. Dana un Atmiņu ēnas
Sērijas par meiteni Danu un viņas brīnumaino ceļojumu Apakšzemē trešā grāmata.
V.Štelmahere. AnneMarija
Satikušās pēc piecdesmit gadiem, darbīgā un dzīvespriecīgā Tifānija un kaprīzā Margareta slēdz derības – kas pasaulē ir varenāks – Labais vai Ļaunais. Astrīdas kundzes laboratorijā tiek dubultota meitenīte, un rodas Anne un Marija. Pēc četrpadsmit gadiem māsas Tifānija un Margareta noskaidros, kas ņēmis virsroku…



Anotācijas un grāmatu vāciņu fotogrāfijas no izdevniecību ''Zvaigzne ABC'', ''Jumava'', ''Atēna'', ''Lauku Avīze'', ''Egmont'' un ''Annele'' tīmekļa vietnēm

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru