3.11.15

Jaunākās grāmatas

Bizbizmāsiņa
Kas ir tik maziņš, ka bailēs spēj patverties zem tējkarotes? Grāmatiņa attēlo vienu raibu dienu kādas sīkas mārītes dzīvē. Viņa ir tik maza un jauniņa, ka lielākais notikums viņas kukaiņa mūžiņā ir vēsas rasas lāses “pakš!” agrā rīta stundā. Daudz pieredzējušās maijvaboles smīkņā par tik sevišķu “piedzīvojumu”. Bet mārīte nenododas skumjām. Viņa nolemj pašūpoties, jo tas allaž uzlabo omu. Bet šoreiz šūpoties nāk arī vējš, uzsviež kukainīti augstu gaisā un ienes kādā ļoti neparastā vietā.

Inese Zandere. Kaķis brīvdienās
Līdzās vēl neiepazītiem jauniem stāstiem grāmatā atrodami arī jau iemīļoti rakstnieces pasaku tēli: operas bēniņu pūce un viņas dzimšanas dienas viesi, veikalnieks Gaiļa kungs, pie kura grib iepirkties baltā Zoss jaunkundze, jaunā, skaistā čūska, kas zvaigžņotā rudens vakarā gaida ierodamies savu bērniņu. No ikdienas vērojuma un asprātīga sižeta šajās pasakās izaug līdzības un jaunlaiku teikas, kas sakņojas  tradicionālo pasaku un mītu uzbūves principos. Rakstniece piedāvā arī iespēju, lasot pasaku, iesaistīt bērnus spēlē.

Princešu piedzīvojumi
Dzīve pilī nav nemaz tik vienmuļa, kā varētu domāt... Pievienojies daiļajām princesēm dažādos pārsteidzošos piedzīvojumos! Dodies kopā ar Arielu cauri bīstamam aļģu mežam meklēt violeto burvju pērli un palīdzi Rozei izsekot noslēpumainu briesmoni! Uzzini arī, kā Aurora palīdz karaliskajam zirgam pārvarēt bailes un kā Pelnrušķīte iepriecina visus pils kalpotājus! Lai šīs karaliskās pasakas iedvesmo tevi atjautīgām idejām un labiem darbiem!

Erhards Dīdls. Sušķi no Šmucciema

Sušķi ir zaļi un dzīvo atkritumu kalnā. Viņiem uz galvas ir ragi. Tie ir viņu ausis. Ar tiem sušķi dzird, kā klepo skudras un atraugājas sliekas. Vislabprātāk sušķi laiskojas un gremo, bet mazie sušķīši rīko sev atkritumu peldes un lēkā pa dubļu peļķēm. Sušķiem patīk, ja viss ir tā pa īstam notašķīts un savandīts. Sušķi rīkojas pretēji tam, ko darām mēs, cilvēki. Tas nu gan ir smieklīgi! Viņi neēd picu, bet mielojas ar kurpju zolēm, uztraucas, ja dzīvojamā istabā viss ir pārāk tīrs, un brīvajos brīžos visi kopā auro šaušalīgas dziesmas



Reksi, kas tu esi?
Reksim ir ļoti daudz rotaļlietu. Taču Reksim nav drauga, un viņš dodas to meklēt. Bet izrādās, ka atrast draugu nemaz nav tik viegli.
A.Lindgrēne. Emīls un Īda no Lennebergas
Grāmata vēsta par labi pazīstamā Emīla pilnīgi nezināmiem nedarbiem. Grāmatā iekļautie stāsti līdz šim latviešu valodā nav iznākuši un priecē ne tikai ar Astridas Lindgrēnes dzirkstošo humoru, bet arī ar izcilajām Bjerna Berga ilustrācijām.
Jaunajam velosipēdistam
Šī grāmata palīdzēs bērniem un pusaudžiem labāk iepazīt gan velosipēdu, gan ceļu satiksmes noteikumus.
Keilebs Krisps. Tikai ne Aivija Pokita!
Aivija Pokita ir staigājoša katastrofa. Viss, kam viņa pieduras, tiek ierauts neganti postošos piedzīvojumos – arī neparasti milzīgs zaigojošs briljants, kurš nonāk tieši Aivijas rokās. Tagad viņa pati ir kļuvusi par postošu piedzīvojumu… Drūmi dīvains un raganiski aizraujošs stāsts par apburošu meiteni, kura nejauši tiek iesaistīta krāpnieciskā shēmā un nonāk spokaina darījuma pašā sirdī. Lemonija Sniketa faniem ir par ko līksmot – pirmā grāmata no sērijas par Aiviju Pokitu ir klāt!

Džefs Kinnijs. Vecā skola. Grega dienasgrāmata -10
Agrāk dzīve esot bijusi labāka. Vai tiešām? Šāds jautājums rodas Gregam Heflijam, kad pilsētas iedzīvotāji vienojas uz nedēļas nogali izslēgt visas elektroniskās ierīces. Bet Gregs ir pieradis pie modernās dzīves ērtībām un neiederas veco laiku pasaulē. Spriedze pieaug gan Helfiju mājās, gan ārpus tās. Vai Gregam izdosies tikt ar visu galā? Vai arī tādam puikam kā viņš “vecā skola” ir par grūtu?
Dž. Patersons. Pamatskola: Dabūjiet mani prom no šejienes
Šī ir otrā grāmata par Reifu Kačedorianu - zēnu, kuram 6.klases izaicinājumi jau ir aiz muguras un tagad visam vajadzētu būt lieliski. Taču dzīve ir neparedzama. Jā, tik daudz kas notiek pirmo reizi un Reifs kļūst par īstu pirmo reižu kolekcionāru. Bet ne viss sakrātais ir vienlīdz vērtīgs. Pirmo reizi Reifs pagaršo falafelu, glezno portretus (trīs uzreiz!), izcep ābolu pīrāgu, mēģina gulēt vannā, bez maksas ielavās dārgā kinoteātrī, slepus spēlē videospēles lielveikalā; pirmo reizi mūžā viņam reāls ir draugs - īsts, nevis iedomu tēls.

A.Scillata. Maija un Mote: Trīs jeb viena par daudz
Hūfnāģeļu ģimenes dvīņumāsu piedzīvojumi turpinās. Maija ir kā bez prāta no prieka: beidzot meitenes sapnis ir piepildījies – viņa ir iekļauta muzikālās darbnīcas dalībnieku sastāvā. Turklāt ar viņu vēlas draudzēties supermeitene Stella! Mote gan neizrāda ne mazāko sajūsmu: Stella esot dumja kā govs! It sevišķi tāpēc, ka apsmej Motes suni un viss viņai ir “supī”. Pirmo reizi dzīvē dvīņumāsas nesarunājas viena ar otru. Bet tad meitenēm pēkšņi ir jāsadarbojas, jo viņu palīdzība nepieciešama ne tikai opim Rūdijam, bet arī Stellai...

Viktorijas laika spoku stāsti
Suns, kas atgriežas no kapa...
Atvienota telefona zvans...
Cilvēks ar divām ēnām...
Baisas vaimanas naktī...
Šīs un vēl citas rēgainas parādības sastopamas sešos klasiskos stāstos, kas sarakstīti Viktorijas laikā un pārstāstīti šajā krājumā, lai intriģētu un valdzinātu arī mūsdienu lasītājus. Uzdrīksties spert soli spoku un pirmatnēju baiļu valstībā!



Viktorijas laika šausmu stāsti
Kaķis ar baisu noslēpumu...
Neredzams, asinskārs nezvērs... Nežēlīga atriebība un smags zaudējums...Krājumā apkopoti seši Viktorijas laikā sarakstīti šausmu stāsti, kuru lappusēs mudžēt mudž noslēpumi un pārdabiskais savijas ar realitāti. Atver šo grāmatu, ļaujies nezināmā vilinājumam un stājies pretī savām visdziļākajām bailēm!
                             R.Rouela. Viktorijas laika šausmu stāsti
Divi izstumtie. Viens neparasts mīlas stāsts.
Eleonora... sarkani mati, dīvainas drēbes. Viņa stāv viņam aiz muguras, līdz viņš pagriež galvu. Guļ viņam blakus, līdz viņš pamostas. Padara citas meitenes garlaicīgas, pelēkas, nepietiekami labas... Eleonora.
Pārks... Viņš zina, kura dziesma viņai patiks, vēl pirms ir to atskaņojis. Viņš smejas, vēl pirms viņa ir tikusi līdz joka atslēgai. Viņam uz krūtīm, tieši zem kakla, ir tāda vietiņa, kas mudina glabāt noslēpumus... Pārks.
Viena mācību gada laikā norisinās divu sešpadsmitgadīgu jauniešu mīlasstāsts, pilns smagu pārbaudījumu. Viņi ir pietiekami gudri, lai zinātu, ka pirmā mīlestība gandrīz nekad nav mūžīga, tomēr gana drosmīgi un izmisuši, lai mēģinātu.

100 lietas, kas jāzina meitenēm
Grāmatā uzzināsiet interesantas un aizraujošas lietas par: skaistumu un tā kopšanu; ģimeni, draudzenēm un citiem; vaļaspriekiem, rokdarbiem un receptēm; zināšanām no visas pasaules; slavenām sievietēm; Tev būs iespēja cienāties ar gardu šokolādes fondī, nobaudīt ar draudzenēm pašu gatavoto zāļu tēju, pagatavot savu zīmogu, ar ko rotāt kartītes vai rakstīt draudzenei vēstuli slepenajā rakstā! Grāmata paredzēta ikvienai meitenei no 8 gadu vecuma.


K.Bučere. Frizūru grāmata
Šajā grāmatā iekļautas 82 klasiskas un mūsdienīgas frizūras, kā arī soli pa solim izskaidrota to izveide. Vienkāršajās ilustrācijās parādīts, kā pareizi un secīgi izveidot konkrēto matu sakārtojumu, bet fotogrāfijas demonstrē, kā frizūru piemērot savām vajadzībām un kā labāk izmantot dažādus aksesuārus. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru