22.4.13

Piedalīsimies zibakcijā ''Lasīsim kopā!''


Pagājušajā gadā 14 Pierīgas reģiona publiskās bibliotēkas Bibliotēku nedēļas laikā vienojās kādā aktivitātē, ko nosauca par Zibakciju "Lasīsim kopā!"  Vienlaicīgi plkst. 14.00  bibliotēkās esošie lasītāji, ņemot līdzi grāmatas, žurnālus vai citu lasāmvielu, devās ārpus telpām un 15 minūtes klusībā lasīja. Apmetās uz soliņiem pie savas bibliotēkas vai tuvējos skvēros, sēdēja zālītē (paklājot uz zemes kādu segu) un uz trepītēm. Šādā veidā tika piesaistīta garāmgājēju un garāmbraucēju uzmanība gan bibliotēkai, gan lasīšanai, gan grāmatai kā vērtībai. Akcijas būtība ir tā, ka visas šīs bibliotēkas vienā dienā un vienā laikā to darīja.
Arī šogad, Bibliotēku nedēļas laikā, 25. aprīlī, plkst. 14.00-14.15 bibliotēkas ir aicinātas pievienoties šai jaukajai aktivitātei. Akcijā var iesaistīt visus lasītājus, kas šajā brīdi ir bibliotēkā. 
Mūsu nākotnes vīzija – Bibliotēku nedēļas ietvaros visas Latvijas bibliotēkas vienlaicīgi uz 15 minūtēm ar saviem lasītājiem vienojas lielos Lasīšanas svētkos "Lasīsim kopā!".

  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru