25.4.13

Raibā ceturtdiena

25.aprīlis bija diena, kad no plkst. 14.00 līdz 14.15 daudzās Latvijas bibliotēkās notika zibakcija ''Lasīsim kopā!'', kuras laikā visi bibliotēkās esošie apmeklētāji tika aicināti doties lasīt grāmatas laukā, tādā veidā piesaistot apkārtējo cilvēku uzmanību grāmatām un lasīšanai. Saulainais pavasarīgais laiks un tas, ka šajā diennakts stundā daudzi mūsu lasītāji vēl atrodas skolā vai ceļā no skolas uz mājām, bija par iemeslu tam, ka šogad zibakcijas dalībnieku skaits bija pavisam neliels. Tomēr tas nemazināja jaukās sajūtas un noskaņu.

Vēlāk pēcpusdienā lasītavā notika bilžu viktorīna ''Ko tu zini par Auci?''. Gaidot viktorīnas sākumu, apmeklētājiem bija iespēja apmeklēt Auces novada muzeju, kura vadītāja Ina Bojāre pastāstīja un parādīja daudz interesantu lietu. Gandrīz visiem zēniem tas bija pirmais muzeja apmeklējums.
 Bijām sagatavojušas gandrīz simts jautājumu par Auces vēsturi, ēkām, iestādēm un cilvēkiem. Jautājumu uzdošana, bilžu aplūkošana un atbilžu meklēšana izvērtās par jautru un azartisku pasākumu. Atsvaidzinājām jau esošās zināšanas, uzzinājām daudz jauna, neizpalika arī bez jautriem brīžiem, kad izsmējušies bija ne tikai viktorīnas dalībnieki, bet arī bibliotekāres.



Lieliskais četrinieks: Raitis, Atis, Kaspars un Aldis, kuri izturēja līdz finālam un saņēma noderīgas balviņas, bet galu galā uzvarētāji bija visi.

Paldies visiem zēniem, kuri atnāca uz pasākumiem!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru