5.3.16

Atvērto durvju diena

4.martā, kad aucenieki atzīmēja savas pilsētas vārda dienu, daudzās Auces iestādēs tika rīkota Atvērto durvju diena.
Bērnu literatūras nodaļā visiem interesentiem bija iespēja iepazīties ar Auces novada bibliotēkas Bērnu nodaļas telpām, piedāvājumu un ieraudzīt, kādu bibliotēku bērni apmeklē šodien.
Lasītavā bijām ierīkojušas izstādi ‘’Bibliotēka toreiz un tagad’’, kurā varēja iepazīties ar vēsturiskiem materiāliem un fotogrāfijām no Auces Bērnu bibliotēkas (tagad Auces novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas) vēstures, ar seniem dokumentiem un bibliotēkas darbā izmantotām lietām, kuras jau kļuvušas par vēsturi.
Pasaulē lielu popularitāti grāmatnīcu un bibliotēku apmeklētāju vidū jau kādu laiku ieguvis ‘’Aklais randiņš ar grāmatu’’. Šajā dienā arī mēs apmeklētājiem piedāvājām iespēju tikai pēc dažiem atslēgvārdiem un uz grāmatas saturu uzvedinošām frāzēm izvēlēties un paņemt uz mājām grāmatu un tikai tad, to izsaiņojot, ieredzēt, kāda grāmata šoreiz ir izvēlēta lasīšanai.

Šajā dienā mūs apciemoja ne tikai tie, kas Bērnu bibliotēku kā lasītāji apmeklējuši pirms 10, 20, 30, 40, 50… gadiem. Rīta pusē bibliotēkas durvis vēra Vecauces bērnudārza bērni un viņu audzinātājas. Daudziem mazajiem ķipariem šī bija pirmā tikšanās ar bibliotēka, daži jau šeit bija bijuši kopā ar māsām un brāļiem. Liels prieks bija uzzināt, ka šajā grupiņā ir arī Jana Grigorjeva, kura tikai salīdzinoši nesen iemācījusies lasīt, bet pagājušajā gadā bija bibliotēkas Čaklāko lasītāju topa augstajā 9.vietā, apsteidzot daudzus, kuri lasīt iemācījušies jau sen.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru