5.10.13

Dzīvnieku aizsardzības dienas pēcpusdiena

4. oktobra pēcpusdienā Auces bibliotēkas Bērnu nodaļas lasītavā pulcējās bērni, lai piedalītos dzīvnieku aizsardzības dienas viktorīnā ‘’Mūsu mīļdzīvnieki’’. Dalību bija pieteikušas četras komandas, bet viena zēnu komanda nebija ieradusies, un tādēļ lielā cīņa notika starp trīs komandām ‘’Kaķiem’’- Patrīcija, Karina, Marta un Estere, ‘’Suņiem’’- Aldis, Renāte, Anna un Marlēna un ‘’Zirgiem’’- Loreta, Samanta, Inese un Anna.
Iesākumā jāuzzina, kā Dzīvnieku aizsardzības diena radusies
Iesākumā bērni noklausījās nelielu informāciju par Starptautiskās dzīvnieku aizsardzības dienas rašanās vēsturi,un tad viktorīna varēja sākties. Jautājumu bija daudz, bija grūtāki un vieglāki - par mājdzīvnieku šķirnēm un īpatnībām, par dzīvniekiem multfilmās,  grāmatās un latviešu folklorā, par profesijām, kas saistītas ar mājdzīvniekiem u.c.  Kā izrādījās, kas vieniem šķita grūts, citai komandai likās visvieglākais, tādēļ iznākums bija atkarīgs gan  no zināšanām, gan veiksmes, gan komandas saliedētības. Brīžiem valdīja izmisums par nespēju atcerēties vienu otru nosaukumu, bet to ātri nomainīja jautrība un prieks par jautājumu, uz kuru zināma atbilde.




Pēc labi padarīta darba visi kopā baudījām tēju un saldumus, kuri biji sagādāti ar veikala ‘’MIX’’ atbalstu.

Kad vēderi bija pilni un prāti nedaudz nomierinājušies, noskaidrojām viktorīnas uzvarētāju komandu un sadalījām balviņas. Lai gan rezultāti bija diezgan līdzīgi un punktu skaita atšķirības nebija lielas, šoreiz 1.vietu izcīnīja ‘’Suņu komanda’’. Tagad Aldim, Annai, Renātei un Marlēnai būs iespēja apciemot Saldus dzīvnieku patversmes iemītniekus. Viņi uz patversmi aizvedīs mūsu kopīgi pagatavoto lupatiņu kaķi un novēlējumus patversmes iemītniekiem. Veicināšanas balviņas saņēma visi viktorīnas dalībnieki, un visi varēja aiznest Dzīvnieku aizsardzības dienas dāvaniņas, kuras bija sarūpējis veikals ‘’MIX’’, arī saviem mājas mīluļiem.
Balviņas bija nopelnījuši visi
Top dāvana un novēlējumi Saldus dzīvnieku patversmei
Kopumā mēs jauki pavadījām laiku, atsvaidzinājām un papildinājām savas zināšanas par mājdzīvniekiem, bet izskanējušie jautājumi par līdzīgiem pasākumiem nākotnē, ļauj domāt, ka pēcpusdiena bija izdevusies.
Paldies
Initai Sabulei un veikalam ''MIX''par atbalstu un visiem bērniem par piedalīšanos un jauko kopā būšanu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru