16.10.13

Saldus dzīvnieku patversmē

Šodien mēs: Anna, Renāte, Marlēna un Aldis (Dzīvnieku aizsardzības dienas viktorīnas uzvarēji), bibliotekāres Baiba un Kristiāna un veikala MIX saimniece Inita devāmies uz Saldu, lai apciemotu un aizvestu dāvanas (barību, smiltis un rotaļlietas) Saldus dzīvnieku patversmes iemītniekiem.
Aldis, Renāte, Anna un Marlēna ar visu 4.oktobra viktorīnas dalībnieku kopīgi gatavoto dāvanu-plakātu
Patversmē mūs sagaidīja laipnā un smaidīgā patversmes darbiniece.
2007.gada 1.jūnijā dzīvnieku patversmes ēku nopirka Lailas un Dzintara Rupeiku privāts ģimenes uzņēmums SIA „Oposums”, līdz ar to pārņemot arī patversmes funkcijas. Šobrīd ēkā ir izveidots jau  vesels veterinārās aprūpes centrs, kas sevī ietver dzīvnieku patversmi, veterināro klīniku, aptieku un dzīvnieku viesnīcu. Veterinārārste Laila ir uzņēmusies atbildību par dzīvnieku veselību, bet Dzintars atbild par patversmes darbību. Galvenie aprūpes centra mērķi ir sniegt palīdzību noklīdušiem, pamestiem, sabrauktiem un nelaimē nonākušiem dzīvniekiem. No cilvēka vardarbības cietušajiem dzīvniekiem sniegt rehabilitācijas periodu, kā arī brīvībā dzimušiem suņiem un kaķiem sniegt adoptācijas periodu un radināt pie cilvēka sabiedrības un mīlestības. Patversmē vienlaicīgi ir vietas aptuveni 35 dzīvniekiem. Savukārt kaķiem mums ir gan individuālie būri, gan vesela kaķu māja. Vienlaicīgi varam uzņemt līdz 50 kaķiem.Pateicoties Saldus dzīvnieku patversmei, ļoti daudziem dzīvniekiem tiek atrasti jauni saimnieki.''                           (info no Saldus dzīvnieku patversmes mājas lapas)
Iesākumā apciemojām suņu voljērus. Suņu patversmē šobrīd ir daudz, un tie visi gaida savus jaunos saimniekus. Satikām arī sunīti, kurš pirms neilga laika uz patversmi atvests no Auces.
Līdzi bijām atveduši suņu kārumiņus un rotaļlietas, tādēļ priecīgi mirkļi bija gan sunīšiem, gan mums. Visilgāk sanāca uzkavēties pie būra, kurā šobrīd mīt četri jauki kucēni.
Tālāk laipnā patversmes saimniece mūs aizveda uz kaķu māju. Kaķiem Saldū ir sava siltināta māja, ar mīkstām guļvietām un rotaļu un aktivitāšu iespējām. Šodien uz vietas gan bija tikai trīs minči, jo pārējie bija aizvizinājušies projekta darīšanās uz Rīgu. Tad nu trīs mājās palikušajiem tika daudz kārumu un mīļuma.
Varējām ielūkoties arī telpās, kur mīt uz ielas notvertie kaķi un suņi, kurus dažādu veselības un psiholoģisko iemeslu dēļ nedrīkst turēt kopā ar pārējiem dzīvniekiem. Ja šajā telpā kļuva nedaudz skumjāk, tad kopumā iespaids bija gaišs un labi, ka pasaulē ir cilvēki, kuriem rūp  ne tikai viņi paši, bet arī mūsu ķepaino draugu dzīves kvalitāte. 
Te, nu, esam mēs visi kopā ar Buču
Drusciņ arī te:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru